Wedgar

Wedgar på nätet – Hitta billiga priser. När du ska köpa nya wedgar så är ett tips är att minst försöka ha 4 graders skillnad mellan de olika wedgarna för att uppnå bästa möjliga kontroll från olika avstånd. Golfeq.se är en informationssida om golfutrustning på nätet. Klicka på “Läs mer” för att läsa mer om de olika butikerna eller “Till Butik” för att gå till webbshoppen. 

ÅterförsäljareBetygInformationPris 
VingVingBilliga skräddarsydda golfklubbor, Gratis frakt över 750 kr, provspela dina golfklubbor i 30 dagar. Läs mer Från 299:-Ving
VingVingNordens största varuhus på nätet, säljer golfkläder, golfskor, golfklubbor, golfvagnar, golfbagar m.m. Läs mer Från 495:-Ving
VingVingBrett utbud av sportartiklar och golfutrustning. Alltid låga priser och riktigt bra reor, Gratis frakt. Läs mer Från 599:-Ving

Det är inte bara grader som är viktigt när det gäller wedgar. Vad klubban har för bounce är också något som är bra att ta hänsyn till. Bouncen är vinkeln på wedgens sula och marken. Låg bounce gör det lättare att skära under bollen, bra för hårt underlag och för spelare som gillar att öppna upp sina slag runt green. Wedgar med hög bounce är bra i mjuka underlag och för spelare som svingar brant. För de flesta spelarna så är en bounce på 10-14 grader att rekommendera.
Wedgar kan variera när det gäller ytans färg. Den vanligaste är Krom, men svarta varianter och rostiga wedgar är också väldigt vanligt. Fördelen med mörkare wedgar är att man tar bort solblänk. Nackdelen är att träffytan slits ut lite fortare.

wedgar
Pitching wedge - (Loft 44-48) En pitching wedge (PW) ingår i så gott som alla järnset som säljs och den har samma design som dina övriga järnklubbor i ditt sett,

Gap Wedge - (Loft 50-54) Gap wedgen är en väldigt viktig klubba eftersom den täcker upp avståndet mellan din PW och din lob/sand Wedge.

Sand wedge - (Loft 56-58) Detta är en wedge som är formad för att glida igenom sanden i bunkrarna mycket lättare. Det gör att bollen lyfts lättare ur bunkern och stannar snabbare på green.

Lob Wedge - (Loft 59-64) Lob wedgen är den klubban som har högst grader utav alla klubbor. Denna wedge används för att lyfta upp bollen så högt som möjligt i luften. Det gör att bollen kommer brant ner på green och stannar fort. En bra klubba att använda runt om green när du behöver få stopp på bollen fort.