Putters

Putters på nätet – Hitta billiga priser. Puttern är kanske den absolut viktigaste klubban i hela bagen. För en golfspelare så står puttern för 30-50 % av antalet slag. Golfeq.se är en informationssida om golfutrustning på nätet. Klicka på “Läs mer” för att läsa mer om de olika butikerna eller “Till Butik” för att gå till webbshoppen.

ÅterförsäljareBetygInformationPris 
VingVingBilliga skräddarsydda golfklubbor, Gratis frakt över 750 kr, provspela dina golfklubbor i 30 dagar. Läs mer Från 150:-Ving
VingVingNordens största varuhus på nätet, säljer golfkläder, golfskor, golfklubbor, golfvagnar, golfbagar m.m. Läs mer Ving
VingVingBrett utbud av sportartiklar och golfutrustning. Alltid låga priser och riktigt bra reor, Gratis frakt. Läs mer Ving

Att ha en putter som man verkligen gillar är oerhört viktigt för att kunna spela bra. I slutändan så vill vi alla spela så bra golf som möjligt, att slå en drive på 250 meter + är självklart kul men känslan av att rulla i en birdie putt är inte mycket som slår.
En putter är egentligen ingen avancerad klubba men visst spelar det roll vilken typ av putter man väljer. Vad ska man tänka på när man köper en putter?

Att välja en putter är absolut inte enkelt för det finns mängder med olika putters att välja emellan. Designen och utseendet på en putter kan variera från klassiska bladputters till putters som liknar ett rymdskepp. Skaftet kan vara fäst i mitten på puttern eller på hälen. Ingen putter är den andra lik. Puttern är den klubban där känsla och psyke spelar mest roll. Om du inte gillar din putter eller känner dig bekväm med den, så kommer du förmodligen inte putta bra med den. Vad puttern har för träffyta är också något som spelar en roll när det gäller känslan. Träffytan kan vara tillverkad av metall eller gummi liknande material.

Det finns som sagt en massa olika typer utav putters ute på marknaden och vi ska titta lite närmare på de vanligaste varianterna.

Bladputter: Den klassiska bladputtern är enkelt utformada och snygga. En nackdel är att de inte är så speciellt förlåtande vid sämre träffar och det krävs ofta en lite bättre stroke för att få ut maximal effekt.

Halv mallet: En halv mallet ser ut som en bladputter medn den har mer huvud och vikt placerad bakom träffytan, något tyngre men framförallt lite mer stabila, vilket gör det lite enklare.

Malletputter: Malletputters har ett väldigt varierande utseende men den stora fördelen med malletputters är att de är tunga, vilket många gillar. Puttern upplevs som mer stabil och du får en bättre resultat när du inte träffar i mitten av puttern.