Golfbollar

Vart köpa golfbollar?

Sveriges bästa av utbud med golfbollar hittas på www.njgolf.se de har den bästa kvalitén av återvunna golfbollar. Priserna är också väldigt bra och bollarna levereras alltid snabbt.

Typer av golfbollar

Golfbollar kan man dela in i fyra olika kategorier. Tourbollar med högt spin, tourbollar med kombinerad spin, mellanklass bollar och lågspinn bollar. Samtidigt som golfbollar är en förbrukningsvara så är de även dyra att köpa. Något som har blivit väldigt populärt på senare år i Sverige är att handla begagnade golfbollar. Begagnade golfbollar är bollar som någon redan har spelat med och de säljs till en bråkdel av priset för en ny boll. Klassindelade i nyskick till träningsskick. Att spela på en begagnade boll gentemot en ny boll påverkar inte heller din score, bara din plånbok!

När du ska välja rätt golfboll så ska du fundera på hur mycket spinn du behöver? Är ditt problem att du slår snett från tee eller stannar aldrig bollen på green ? Slår du snett från tee så bör du i regel spela på en golfboll som spinner mindre för att få rakare slag. Om din boll inte stannar på green utan bara rullar av, så kan problemet vara att du spelar med en golfboll som har för lite spinn.

De flesta golfspelarna hittar för eller senare en favoritboll. Att enbart välja boll efter spinn och teknisk fakta är självklart viktigt men mycket sitter i huvudet. Det viktigaste är att du gillar din golfboll och trivs att spela med den. Det ger dig en boost av självförtroende, vilket är det absolut viktigaste i golf.