Golfbagar

Taylormade cartbagWilsom Lite carry
Vilken golfbag ska jag köpa?

En golfbag är något som alla golfspelare behöver. Frågan du ska ställa dig själv innan du ska köpa en bag är. Vilken typ av golfbag behöver jag och vilka egenskaper ska min bag ha? Det finns två olika typer av golfbagar. Bärbagar och vagnbagar.

-Bärbag
Fördelen med att bära sin bag är att du alltid kan gå den smidigaste vägen till bollen, du kan ta med dig bagen till din boll när du har slagit ut i skogen eller gå med den rakt över en green om det är närmsta vägen. Nackdelen med en bärbag för många är att det kan bli för tungt att bära omkring på en heldag, vilket kan påverka ditt spel negativt. En annan nackdel är att det oftast är lite mindre fack på en bärbag gentemot en vagnbag, vilket försämrar möjligheterna för att ta med sig regnkläder, vattenflaska, handdukar, bollar, mat, extra skor osv.

-Vagnbag
En vagnbag ger dig ett bättre förvaringsutrymme än vad en bärbag normalt ger dig. EN vagnbag är oftast lite större vilket gör att du lättare får plats med alla dina klubbor på ett smidigt sätt. Alla fördelar ligger inte i bagen, att använda en vagn har ännu mer fördelar. Det blir fysiskt lättare att ta sig runt på golfbanan, en vagn har ofta fack för tillbehör som peggar, bollar, kikare m.m

Märken som tillverkar golfbagar är: Ogio, taylormade, nike, titleist, callaway, sun mountain, ping, open